Showroomkeukens
Meubelen

Hoe alles begon…

Meubelmaker Johannes Albertus Ekelhoff, de oprichter van Ekelhoff Keukens, werd in 1872 geboren in Denekamp. Bij het schaatsen ontmoette hij de Frensdorfse Gesine Evers. Zonder haar had Ekelhoff Keukens in Nordhorn nu waarschijnlijk niet bestaan.

Na hun huwelijk kocht Johannes Albertus in 1901 een huis aan de Lingener Strasse in Nordhorn. Daar begon het allemaal met een werkbank en het maken van meubels als zelfstandig meubelmaker. Nog datzelfde jaar werd zoon Heinrich Ekelhoff geboren en ook hij bleek de passie voor het meubelvak al snel onder de duim te krijgen. Al op jonge leeftijd hielp hij zijn vader in de werkplaats en het aantal opdrachten groeide steeds sneller. Door de grote afstanden tussen de meubelmakers en de klanten en de moeizame aanlevering, besloot Johannes Albertus een pand te kopen aan de Hauptstrasse in Nordhorn.Hauptstraße Nordhorn 1929, Fotograaf Richard Zahn. Uit de verzameling van het Stadsmuseum Nordhorn

Na de dood van Johannes Albertus, nam Heinrich het stokje over en hij besloot de onderneming verder te laten groeien en uit te bouwen. Johannes Ekelhoff vertegenwoordigde de derde generatie. Hij volgde eveneens een opleiding tot meubelmaker en leidde met zijn vader Heinrich het familiebedrijf Möbel Ekelhoff. In 1980 nam Johannes de leiding over het bedrijf geheel op zich en besloot hij dat er aan de Hauptstrasse te weinig ruimte was voor een compleet assortiment. Möbel Ekelhoff begon zich te specialiseren in keukens en slaapkamers. Daarnaast werd “Küchenland” opgericht.

Johannes ontwikkelt al gauw een passie voor hoogwaardige merkkeukens en vanaf 1998 maakt hij van Küchenland een unieke speciaalzaak. Küchenhaus en Küchenland Ekelhoff blijven zich ontwikkelen om hun klanten altijd de nieuwste trends, de laatste technische snufjes en de hoogste mate van exclusiviteit te bieden. Maar liefst tachtig procent van de klanten komt op basis van ‘horen zeggen’ en daar is Ekelhoff bijzonder trots op.

Hans Ekelhoff, de vierde generatie, heeft inmiddels het bedrijf overgenomen van overgrootvader, grootvader en vader. Met al meer dan een eeuw ervaring en meer dan 120 medewerkers, staat de naam Ekelhoff garant voor zekerheid en vertrouwen. Dit allemaal met één doel: het creëren van uw droomkeuken!

Wij zijn trots op ons bedrijf. Al meer dan een eeuw lang kunnen wij u de allerbeste service bieden. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en in onze twee indrukwekkende showrooms vindt u meer dan tienduizend vierkante meter met keukens van gerenommeerde merken en de beste inbouwapparatuur. Een tevreden klant is goud waard en wij hebben voor u alle topkeukens, verschillende combinatie- en variatiemogelijkheden en uiteraard deskundig advies. Dat allemaal met maar één doel: Het realiseren van uw droomkeuken. Een keuken met eindeloze mogelijkheden!

Lees wat onze klanten van ons vinden

Bekijk hier ons Ekelhoff huismagazine

Kunt u nog meer inspiratie gebruiken bij het zoeken naar uw droomkeuken? Het Ekelhoff huismagazine biedt u talrijke mogelijkheden indrukken en ideeën te verzamelen. Bekijk hier ons magazine online of bestel het kosteloos bezorgd bij u thuis.

Bekijk

Waarom kiest u voor Ekelhoff?

Ontdek topdesign, hoogwaardige kwaliteit, doordachte vormgeving en de beste inbouwapparatuur. Wij bieden u gegarandeerd het hoogste comfort en de meest perfecte service.

Privacy Policy | Contact/Impressum© 2020 Ekelhoff