Showroomkeukens
Meubelen

Eilandkeukens

Een keuken met een kook- of spoeleiland

Een keuken met een kookeiland is een droom voor veel kookliefhebbers. Een eiland of schiereiland geeft uw keuken een unieke uitstraling en is bovendien heel praktisch.

Een keukeneiland is een blok dat vrij staat in de ruimte, een schiereiland is aan een kant verbonden met de muur of de rest van de keuken. U creëert hiermee extra werk- en opbergruimte en het vormt optisch een interessante onderbreking in uw keuken. Een kookeiland is bovendien de plek in de keuken waar familieleden en vrienden zich tijdens het koken gezellig omheen scharen om een handje te helpen of lekker te kletsen.

 

Maak een afspraak

Eilandkeukens en kookeilanden

Een eerste vereiste voor een kookeiland is dat u er de ruimte voor heeft. Er is voldoende bewegingsruimte nodig tussen het vaste keukenblok en het kookeiland, de minimale ruimte om prettig te kunnen werken is 100 – 120 cm.

Bij het uitzoeken van een eilandkeuken is het van belang om over de functie van het kookeiland na te denken. Wordt het eiland alleen gebruikt om te koken of gaat het ook dienen als een plek om te zitten, als bar of een extra eetgelegenheid? Een eiland kan op verschillende manieren worden ingericht; wilt u bijvoorbeeld koken met inductie of gas? Kiest u voor een spoelunit op uw kookeiland of elders in de keuken? Wilt u een afzuigkap boven de kookplaat of verwerkt in het aanrechtblad?

In onze showrooms in Nordhorn krijgt u een goede indruk van de alle mogelijkheden op het gebied van keukens met een kookeiland. Onze deskundige verkopers helpen u graag te bepalen welke opties voor u het meest ideaal zijn.

 

Tips voor een ruimtelijke keuken met kook- of spoeleiland

Soms twijfelen mensen over een extra keukenblok, omdat zij het gevoel hebben dat een keukeneiland de ruimte kleiner laat lijken. Natuurlijk is veel afhankelijk van uw specifieke situatie, maar vaak is ook het tegenovergestelde het geval, een extra element dat ervoor zorgt dat de ruimte niet meer in een blik te overzien is, kan een gevoel geven van extra ruimtelijkheid. Onze deskundigen hebben hier nog een aantal tips voor u:

– Maak zo min mogelijk gebruik van zichtbare accessoires in de keuken. Alle noodzakelijke keukenaccessoires kunt u opbergen in de extra lades en kasten van het kookeiland.
– Kies voor lichte kleuren, hierdoor lijkt de ruimte groter.– Zorg voor voldoende ruimte tussen de vaste keukenblokken en uw kookeiland, minimaal 100 tot 120 centimeter.
– Plaats planken hoog tegen de muur, dit zorgt ervoor dat de ruimte groter en hoger lijkt.
– Zwevende keukenkasten zorgen voor meer optische ruimte in de keuken.

Klik hier om direct een afspraak te maken:

Contact

Bekijk hier ons Ekelhoff huismagazine

Kunt u nog meer inspiratie gebruiken bij het zoeken naar uw droomkeuken? Het Ekelhoff huismagazine biedt u talrijke mogelijkheden indrukken en ideeën te verzamelen. Bekijk hier ons magazine online of bestel het kosteloos bezorgd bij u thuis.

Bekijk

Waarom kiest u voor Ekelhoff?

Ontdek topdesign, hoogwaardige kwaliteit, doordachte vormgeving en de beste inbouwapparatuur. Wij bieden u gegarandeerd het hoogste comfort en de meest perfecte service.

Privacy Policy | Contact/Impressum© 2020 Ekelhoff