Showroomkeukens
Meubelen

Valcucine. Innovation for Life

Bij Valcucine staat de mens en zijn welbevinden in het middelpunt.
Keukens die generaties lang mee gaan. Tijdloos en onafhankelijk van modieuze trends.
Koken wordt een buitengewone belevenis door constante innovatie van vormen en materialen, met mens en milieu als uitgangspunt.
Innovatie voor het leven!

Valcucine keukens, een feest voor de zinnen

Heeft u uw hart verloren aan Italiaans design of wilt u simpelweg inspiratie opdoen voor uw nieuwe keuken? Ekelhoff Keukens heeft al sinds jaar en dag een goede samenwerking met het Italiaanse topmerk Valcucine. Keukens van Valcucine vallen op door buitengewoon design, uitmuntende kwaliteit en innovatieve techniek. Gebruiksgemak en ergonomie staan hoog in het vaandel. Keukens met een strakke belijning, speelse details en een opvallend, puur en gereduceerd materiaalgebruik. Valcucine is het merk van de verfijnde verborgen techniek, inventieve werkbladen en een eindeloze keuze in kleuren en materialen. Naast esthetisch genot bieden de verschillende materialen als glas, hout, steen en metaal een tactiele, zinnelijke ervaring, die ons dichter bij de natuur brengt.

Maak een afspraak

Ecologische luxe, 100% recyclebaar glas

Dit jaar viert Valcucine zijn dertigste verjaardag. Al sinds 1987 is volledig recyclebaar glas het hoofdmateriaal voor de constructie van de designkeukens van Valcucine. Dit voorjaar presenteerde Valcucine een ‘Vetrospettiva’ in Milaan, waar werd teruggekeken op 30 jaar Valcucine Glass. De verfijnde kwaliteiten van glas zijn een constante inspiratie voor de ontwerpers van Valcucine. Glanzend of mat, in talloze kleuren, met tactiele of textiele patronen. Door speciale technieken zijn grafische of artistieke decors mogelijk die de keuken in een uniek kunstwerk veranderen.

Bekijk hieronder alvast een video-impressie van onze Italiaanse designkeukens van Valcucine of bezoek onze showrooms om ze zelf van dichtbij te bekijken. (en aan te raken natuurlijk!)

Genius Loci, tijdloos en individueel

Als in een antieke secretaire verbergt zich direct onder het werkblad een ‘geheime’ lade, verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. In deze keuken, met fronten van mat en glanzend mochaccino glas, is de lade uitgevoerd in natuurlijk koper. Een antieke stijl speels en modern vertaald, waarbij naast het visuele statement van de klare lijn, de eeuwenoude materialen zorgen voor een tactiele beleving die oerherinneringen wekt. De aluminium brug op het kookeiland biedt ruimte aan utensiliën en de verlichte achterwand zorgt voor een natuurlijk licht dat uitstraalt over de omgeving.

Artematica, de kunst van pure volumes

Door op aluminium frames pure in plaats van gebonden materialen te gebruiken, onstaat speelruimte voor talloze oplossingen en mogelijkheden. Gelakte fronten en fronten van hout, metaallaminaten en uiteraard glas in alle kleuren zijn hierdoor lichter, waardoor scharnieren langer meegaan en alles zacht sluit en soepel beweegt. De afgeronde vormen zijn veilig en makkelijk schoon te maken. Door speciale inlegtechnieken kunnen glasfronten gepersonaliseerd worden.
Met de hier afgebeelde keuken Artematica Noce Tattile biedt Valcucine een tegenhanger voor de koele minimalistische trends van de afgelopen jaren. Door de warme uitstraling en de texturen van hout en steen, wordt geanticipeerd op verborgen gevoelens van clienten en de behoefte om door zintuigelijke ervaringen en een natuurlijker woonomgeving meer van het leven te genieten.

Riciclantica, de Eco-Tech keuken

Valcucine bereikt met Riciclantica de meest extreme deur-dematerialisatie, waardoor de lichtste deur ter wereld ontstaat. De elementen, die extreem resistent zijn tegen water, stoom en hitte, worden gevat in een aluminium frame, waardoor ieder onderdeel aan de wand kan worden opgehangen. Dit zorgt voor veel ontwerpvrijheid en een duurzaam en cutting edge design. In deze keuken zijn rood gelakt aluminium en grijs laminaat met was-effect gecombineerd. Contragewichten zorgen voor een zeer licht openen en sluiten.

Forma Mentis, flexibel en uiterst functioneel

Volgens Valcucine moeten keukens niet alleen buitengewoon functioneel zijn, maar ook zeer flexibel te plannen, zodat ze passen bij de mensen die erin leven. De vorm en het materiaalgebruik van de Forma Mentis fronten, met afgeschuinde bovenkant en microribbeltjes, zijn ontworpen voor een goede grip en het makkelijk openen van de greeploze deuren. De aluminium profielen beschermen de fronten en het werkblad, voor een extreem lange levensduur. Forma Mentis is verkrijgbaar in lak, glas en hout, werkbladen in vele materialen en diktes en met verschillende greepdieptes, en kan zo optimaal worden aangepast aan iedere stijl van leven.

Meccanica, Kitchen-in-Progress

Een innovatief, lichtgewicht frame geheel bestaande uit onverwoestbaar metaal en een multifunctioneel modulair systeem dat naar behoeven veranderd of uitgebreid kan worden, zorgt voor extreme planningsvrijheid en maximale creativiteit en duurzaamheid. Meccanica bevat geen lijm of formaldehyde.
Valcucine is een voorloper op het gebied van de ‘cradle to cradle’ filosofie; de keukens zijn voor 100% recyclebaar en er worden geen giftige materialen gebruikt. Alles staat in het teken van energiebesparing, dematerialisatie, het gebruik van pure en eco-compatibele materialen en het terugdringen van consumptie, de uitstoot van schadelijke emissies en andere elementen die onze planeet schade toebrengen.

Sine Tempore, een keuken als een levensverhaal

Sine Tempore is ontworpen voor herinneringen, emoties, geuren en onvergetelijke momenten. Ambachtelijke technieken worden omarmd en tijdloos elegant in scene gezet. Het klassieke, lichte olmenhout wordt beschermd door een lak op waterbasis. De persoonlijkheid van de eigenaar kan worden uitgedrukt door de handgemaakte decoratieve elementen, vervaardigd in traditionele technieken als inleg- of houtsnijwerk, mozaiek of bushhammering – op een hedendaagse en stijlvolle manier.

In het Küchenhaus vindt u verschillende prachtige modelkeukens van Valcucine. Onze adviseurs vertellen u graag over de mogelijkheden. Hou ook onze SALE-pagina in de gaten. Omdat wij onze showroom op de nieuwste stand houden, worden daar regelmatig showroomkeukens van Valcucine aangeboden.

Maak nu een afspraak

 

Bekijk hier de nieuwe, uitgebreide catalogus van Valcucine:cover Katalog

Met dank aan de firma Valcucine voor informatie en beeldmateriaal.
http://www.valcucine.com/

Bekijk hier ons Ekelhoff huismagazine

Kunt u nog meer inspiratie gebruiken bij het zoeken naar uw droomkeuken? Het Ekelhoff huismagazine biedt u talrijke mogelijkheden indrukken en ideeën te verzamelen. Bekijk hier ons magazine online of bestel het kosteloos bezorgd bij u thuis.

Bekijk

Waarom kiest u voor Ekelhoff?

Ontdek topdesign, hoogwaardige kwaliteit, doordachte vormgeving en de beste inbouwapparatuur. Wij bieden u gegarandeerd het hoogste comfort en de meest perfecte service.

Privacy Policy | Contact/Impressum© 2020 Ekelhoff