Showroomkeukens
Meubelen

Individueel keukendesign van SieMatic

Ieder mens is anders, elke SieMatic ook. Ontdek nieuwe speelruimte voor al uw ideeën. Met de bijzondere mogelijkheden die Siematic u biedt, creëert u uw keuken volledig naar uw persoonlijke smaak: puristisch, urban of klassiek.

Ulrich W. Siekmann, CEO SieMatic

DE LIFESTYLES VAN SIEMATIC

Overal ter wereld worden met de drie SieMatic-lifestyles PURE, URBAN en CLASSIC woonruimtes gecreëerd die de persoonlijkheid van de bewoners perfect weerspiegelen. Het lifestyle-concept van SieMatic volgt de meest geliefde trends op het gebied van lifestyle en interieur en maakt het mogelijk om voorheen starre keukenprogramma’s flexibel, precies en afgestemd op uw persoonlijke smaak uit te voeren. Of u nu woont in een trendy loft, een honderd jaar oude stadswoning, een omgebouwde koestal of een licht en modern nieuwbouwhuis. Hieronder stellen wij de verschillende stijlen alvast aan u voor.

 

 

Lees verder of 

Maak direct een afspraak

 

De SieMatic stijlwereld

URBAN

De SieMatic stijlcollectie URBAN is geïnspireerd op de veelzijdigheid en creativiteit van het leven in wereldsteden als Berlijn, New York en Tokyo. Hier gaat het om onconventionele contrasten tussen zorgvuldig gekozen objecten; losstaande units en inuïtieve combinaties met contrasterende thema’s. Open en gesloten elementen in hoogwaardige materialen zorgen voor een aantrekkelijke spanningsboog. Elementen als de kruidentuin uit steen of kunststof zorgen voor een oase midden in de stad. Signature Piece is het SieMatic 29 sideboard, een nieuwe interpretatie van het traditionele keukenbuffet.

Fris, flexibel, functioneel

Industriële gebouwen zijn woonruimtes geworden,  bedrijfsterreinen zijn veranderd in tuinen. Midden in de stad en toch midden in de natuur leven, dat kan tegenwoordig. Wie zo woont, richt zich in met flexibele meubelen die het gevoel van vrijheid en individualiteit versterken. De SieMatic lifestyle-collectie URBAN biedt u veel speelruimte met een vooruitstrevende functionaliteit, die uitnodigt tot gemeenschappelijk koken en genieten.

De afzonderlijke elementen waaruit deze keuken is gecomponeerd vormen een contrastrijk en tegelijk harmonisch beeld. De hoogwaardige materialen en genuanceerde kleurtonen geven zelfs de uiterst moderne functie-elementen het karakter van elegante woonmeubelen.

De SieMatic stijlwereld

PURE

De tijdloos elegante en minimalistische vormentaal van de SieMatic stijlcollectie PURE maakt het mogelijk om zowel in grote als kleine keukens alle functies in de architectuur te integreren. Zo wordt de waardevolle materiaalkeuze en de perfectionistische verwerking geaccentueerd, tot in het kleinste detail.

 

 

Puristisch design met profiel

Ragfijne lijsten, edel hout, metallic materialen en genuanceerde laktinten; SieMatic heeft een nieuwe designtaal ontwikkeld. Fronten met 6,5 mm smalle lijstprofielen in uitgekiende materiaalcombinaties, met of zonder grepen. Zo ontstaan unieke ontwerpmogelijkheden voor puristische keukens. Perfect op dit smalle profiel afgestemd zijn het werkblad en de zijpanelen, die eveneens slechts 6,5 mm dik zijn. Het resultaat is een elegant lijnenspel met een innemend karakter.

Een highlight is ook de nieuwe exclusieve aluminium kastinrichting met innovatieve materialen en functies, die al meerdere internationale prijzen won.

De SieMatic stijlwereld

CLASSIC

Componeren is een kunst, ook bij interieurdesign. Met dit in gedachten ontwikkelde SieMatic de stijlcollectie CLASSIC. Met mogelijkheden die ongekend zijn in het traditionele keukenontwerp en met alle ruimte voor uw eigen interpretatie. SieMatic CLASSIC laat u spelen met stijlen en schijnbaar tegenstrijdige elementen om zo een harmonieus geheel te componeren. Zo verbindt u oude en nieuwe waarden op elegante wijze tot uw persoonlijke klassieke interieurdesign. Ontdek de mooiste woonstijl: uw eigen.

De mooiste verbinding van oude en nieuwe waarden

Met toewijding en vakliefde wordt elk SieMatic meubel tot in Detail ontworpen en vervaardigd. De perfecte combinatie van meesterlijk vakmanschap en moderne productie. Dat ziet u, dat voelt u.
SieMatic CLASSIC staat voor fijnzinnige ontwerpen met extravagante elementen.
Glas en glans zorgt voor lichtheid en transparantie, geprofileerde fronten voor klassieke esthetiek. Schuifdeuren van verfijnd marmer blijken verrassend licht te openen en sluiten. De charmante Chinese bruidskast verbergt naar wens een royale bestekkast of een comfortabele koel-/vriescombinatie.
De talrijke nissen in deze keuken zorgen voor een intrigerend spel van licht en schaduw, bieden extra bergruimte en maken van verlichting een ontwerpelement.
Creëer uw zeer persoonlijke sensationele interpretatie van de klassieke keuken. Volg gewoon uw gevoel.

SieMatic en Ekelhoff

Een hoogwaardige SieMatic keuken vindt u voor een aangename Duitse prijs bij Ekelhoff! Ekelhoff Keukens mag zich al sinds jaar en dag gerenommeerd dealer van de designkeukens van SieMatic noemen. Een SieMatic keuken staat voor hoogwaardigheid, duurzaam materiaalgebruik, oog voor detail en bovenal een uniek design. Bovendien is SieMatic voorloper als het gaat om functionaliteit en de laatste snufjes op kookgebied. Al deze luxe kan Ekelhoff Keukens leveren tegen bijzonder vriendelijke prijzen. Om een indruk te krijgen van de Siematic keukens in onze showrooms in Nordhorn, kunt u het hiernaast staande filmpje bekijken. Wij delen graag onze kennis over SieMatic keukens met u.

Maak een afspraak

Met dank aan SieMatic voor informatie en beeldmateriaal.
https://www.siematic.com/de/

De showroomkeukens van Siematic

Bij ons vindt u de nieuwste showroomkeukens van SieMatic. Een SieMatic keuken straalt klasse en stijl uit. Bent u op zoek naar een nieuwe keuken of wilt u inspiratie opdoen? In onze showrooms in Nordhorn vindt u ruim 30 SieMatic modelkeukens. Zowel de moderne klassieken als de nieuwe stijlwerelden URBAN, PURE en CLASSIC.  Is uw huidige keuken aan vervanging toe of bent u simpelweg benieuwd naar een showroomkeuken van SieMatic? Bezoek dan een van onze showrooms in Nordhorn. Al wandelend in onze showrooms, met een totaal winkeloppervlak van twee voetbalvelden, vindt u zonder enige twijfel uw droomkeuken. Onze adviseurs staan u graag bij en kunnen u, uiteraard geheel vrijblijvend, voorzien van inspiratie en informatie.

De tentoongestelde showroommodellen kunt u ook tegen een aantrekkelijke prijs van Ekelhoff Keukens overnemen. U heeft dan uiteraard geen vrije keuze meer in vormgeving, kleur en materiaal, maar  wel een Duitse keuken van topkwaliteit!

WELKOM IN DE WERELD VAN SIEMATIC KEUKENS

Eerst wilt u gewoon een nieuwe keuken kopen. Dan ziet u de veelheid aan mogelijkheden, de kleuren, de vormen, de stijlen, de materialen. En overal voelt u de liefde voor detail. Zo komt u op ideeën, vindt inspiratie, ontdekt wensen en uiteindelijk een volkomen nieuwe inrichtingsstijl: uw eigen. En dan weet u, dat het niet gewoon om een keuken gaat. Maar om de SieMatic, die alleen u bezit.

Kies uit meer dan 40 verschillende stijlwerelden. Creëer met kleuren en vormen, volumes en materialen, die voorheen alleen in woonruimtes voor atmosfeer zorgden. Zet aantrekkelijke accenten met handgrepen en werkbladen. Maak wanden en nissen tot eye-catchers. Laat u inspireren in de SieMatic tentoonstelling en ontdek ruimte voor al uw ideeën.

Want een SieMatic koopt men niet uit het rek. De keuken wordt door uw SieMatic adviseur geheel naar uw wensen vormgegeven, uitgerust en zo gepland dat zij precies in uw leven past. Pas dan wordt de keuken door ons gebouwd.
 Alleen voor u.

SIEMATIC – INDIVIDUEEL DESIGN

Niet alleen op culinair gebied is de keuken de plek waar de persoonlijke smaak zich naar hartelust kan uitleven. Ook wat planning en vormgeving betreft, heeft creativiteit hier maximale speelruimte – onafhankelijk van de ruimte die men tot beschikking heeft.

Wie de keuken als centrale plek in huis ziet, zoekt zowel op functioneel als op esthetisch gebied naar inspiratie en individuele ideeën. Zo ook SieMatic. Sinds de oprichting in het jaar 1929 werden bij SieMatic exemplarische keukens gebouwd en werd het repertoire van mogelijkheden voortdurend vergroot. Het ontwikkelen van oplossingen werd steeds individueler.

Het is de voorliefde voor het nieuwe, het eigenzinnige en het unieke, dat SieMatic bepaalt.

SIEMATIC – ERGONOMIE
DE COMFORTABELSTE WERKPLEK TER WERELD

Maak uw keuken tot de comfortabelste werkplek ter wereld. Er zijn tegenwoordig vele middelen en manieren om de rug te ontlasten, de toegankelijkheid te verbeteren en het werkproces als geheel te veraangenamen. Bij SieMatic vindt u alles wat uw keuken tot een ergonomische werkplek maakt, waar u zich heerlijk voelt.

SIEMATIC – LICHAAMSHOUDING

Zoals iedere bezigheid, kan ook het werken in de keuken tot een lichamelijke belasting worden: als dat u tot een ongunstige lichaamshouding dwingt. Of als men een identieke beweging gedurende langere tijd uitvoert. Zo zouden individuele voorliefdes bij het koken beslist mee moeten wegen. Ook de hoogte van het werkblad zou moeten worden afgestemd op de persoon die het het vaakst gebruikt. Om een steeds gelijke werkhouding te vermijden is een zit-werkplek ideaal. Om bij het staand werken de houding te variëren en benen en rug te ontlasten, zijn er stastoelen en -hulpen.

SIEMATIC – WERKZONES

Bij een gemiddelde keukengrootte van 11 m² verdienen een efficiënte inrichting en de structurering van afzonderlijke werkzones bijzondere aandacht. Bruikbare hulp hiervoor bieden bijvoorbeeld doordachte systemen voor wanden en nissen. Verbeteringen zijn ook door de gekozen diepte van het werkblad te realiseren. Dieptes tot 75 cm bieden de mogelijkheid apparaten aan de wand te monteren, zonder dat ze plaats wegnemen van het werkbereik. Bovendien zorgt een dieper werkblad voor meer bewegingsruimte voor het hoofd bij het gebruik van bovenkasten.

SIEMATIC – MEUBELELEMENTEN

Intelligente ladensystemen bieden overzichtelijkheid en snelle toegang, zijn tegenwoordig in bijna ieder deel van de keuken inzetbaar en verzekeren dat men ook gemakkelijk het achterste hoekje van de voorraadkast bereikt. De maximale reikhoogte van een persoon ligt gemiddeld 35 cm boven de lichaamslengte. Wie bovenkasten tot aan het plafond plant, zou een ladder in overweging moeten nemen. Ook de positionering van kastdeuren en van apparaten, zoals fornuis en afwasmachine, moet goed doordacht zijn. Openstaande deuren van bovenkasten hebben al heel wat hoofdpijn veroorzaakt. Dit laat zich voorkomen door de inbouw van moderne vouw-liftdeuren of liftdeuren.

DE GESCHIEDENIS VAN DE KEUKEN
IS DE GESCHIEDENIS VAN SIEMATIC

1931 Voor het eerst stelden de August Siekmann Möbelwerke hun produkten voor op de Leipziger Messe: Keukenbuffetten met ooit zo geliefde namen als ‘Erna’, ‘Hannelore’ of ‘Ruth’. SieMatic keukenbuffetten waren tot ver over de grenzen van Westfalen bekend en geliefd.

1953 Moed voor hervorming. Nadat met de productie van rijk uitgevoerde keukenbuffetten voor het eerst een omzet van meer dan een miljoen gehaald werd en een nieuw kantoor kon worden gebouwd, verraste August Siekmann Möbelwerke de markt met een volledig nieuw concept: de Reformkeuken. Het oppervlak van Japans senhout werd door August Siekmann en later door de hele branche aangeduid als ‘Goldrüster’.

1960 Vanuit de in 1929 opgerichte onderneming August-Siekmann-Möbelwerke ontstaat het merk SieMatic. Het eerste keukenprogramma wordt meteen een sensatie. Want het is uniek in design, functionaliteit, materiaal en uitvoering. De eerste keuken ter wereld met een geïntegreerde greeplijst. Een totaal nieuwe stijl, die ook tegenwoordig nog een keukenklassieker is.

1974 De blauw-witte SieMatic 1001 AL komt op de markt en wordt onmiddellijk tot maatstaf voor de ‘gezellige keuken’. Met gepolijste oppervlakken, paneeldeuren en de karakteristieke vormgeving is SieMatic trendsetter in keukens in oud-Duitse landhuisstijl.

1986 Wit cassetteprofiel in hoogglans, een gouden rail en gouden knoppen: dat zijn de stijlkenmerken van de exclusieve SieMatic 1001 KL, die door het grote internationale succes al snel de meest gekopieerde is.

1988 Het jaar van de SieMatic SL: Door de buitengewoon gereduceerde vormgeving zonder grepen of knoppen en de consequente lijnvoering, zet deze keukenlijn nieuwe normen voor design.

1994 Hoogwaardigheid en terughoudendheid, het beste materiaal en eenvoud in design: De combinatie van deze schijnbare tegenstellingen bewerkstelligt een stijl die karakteristiek is voor de SieMatic SE 7007 MR en voor een nieuwe trend.

1995 Alleen de naam al geeft aan, wat de exclusieve keukens van de SieMatic Painters’ Collection zo uniek maakt: ze verkrijgen hun klassieke uitstraling door zorgvuldig handwerk. De verf wordt in meerdere lagen, met de schilder- en wistechniek uit de 19e eeuw, opgebracht. Een laatste laag van zeer bestendige beschermlak maakt het oppervlak buitengewoon robuust en makkelijk schoon te maken.

1996 De nieuwe generatie SieMatic stelt zich voor. Met de ontwikkeling van de meermaals onderscheiden Module-keuken komt SieMatic de veranderde wensen van onze mobiele samenleving consequent tegemoet en opent in de planning nieuwe perspectieven.

2000 In het jaar van haar 40ste jubileum presenteert SieMatic een hommage aan de eerste keuken van dit merk. De nieuwe SieMatic 6006 bewijst de tijdloosheid van goed design. De onverwisselbare vormgeving orienteert zich bewust aan de typische details van de eerste SieMatic.

2002 De tijd is rijp voor SieMatic International Style: een nieuw plannings- en inrichtingsconcept – voor de keuken en daaromheen. Het werd bewust ontwikkelt voor de nieuwe, meer open visie op architectuur en binnenhuisarchitectuur. Met SieMatic International Style laten zich woonruimtes royaal en individueel structureren en wordt de keuken harmonisch in de woon- en leefruimte geïntegreerd.

2003 De nieuwe SieMatic keukenprogramma’s bieden tijdloze elegantie in hoogste kwaliteit, toon-op-toon vormgegeven. Laat u inspireren door nieuwe natuurlijke kleuren als zand of kersenboom. En door nieuwe visuele elementen, die aantrekkelijke accenten zetten: bijvoorbeeld het 8 cm dikke werkblad uit Jura-geel kalksteen met het opvallende reliëf aan de voorkant. Door een speciale verzegeling is het kalksteen volledig bestand tegen zuren en vlekken – een exclusief door SieMatic ontwikkeld procédé. Net als de in de deuren geïntegreerde grepen in de nieuwe matte goudtoon.

2005 Niet alleen op culinair gebied is de keuken de plek, waar de persoonlijke smaak zich naar hartelust kan uitleven. Ook wat planning en vormgeving betreft, heeft individualiteit hier maximale speelruimte. De huiselijke en tegelijk representatieve SL 909 met MosaicDesign werkblad bepaalt de ruimte. Een creatie die aantoont dat traditioneel handwerk en moderne, grafische keukenplanning elkaar niet uitsluiten, maar samen een onvergelijkbare, edele ambiance scheppen.

2006 SieMatic presenteert een compleet nieuwe interpretatie van de klassieke keuken: de BeauxArts Collectie. De architectuurstijl Beaux-Arts was aan het begin van de 20ste eeuw bepalend voor het aanzicht van de opkomende Amerikaanse metropolen. Moderne architectuur werd gecombineerd met historische, monumentale ornamenten zoals zuilen en friezen. Deze stijl pakt SieMatic met de BeauxArts Collectie op en voegt schijnbaar tegenstrijdige elementen uit keukendesign en binnenhuisarchitectuur, uit de klassieken en de modernen samen tot een harmonisch geheel. De BeauxArts Collectie werd samen met de uit Chicago afkomstige designer Mick de Giulio ontwikkelt.

2008 Een feest voor alle zinnen. De SieMatic S1. In eerste instantie ziet u eenvoud. Dan ontdekt u de zinnelijkheid en stelt vast: Zelden waren er zoveel goede redenen voor een nieuwe keuken. Want de SieMatic S1 geeft nieuwe antwoorden op bekende vragen: Wat is tegenwoordig hedendaags design? Hoe maakt men een keuken nog gebruiksvriendelijker? Welke nieuwe technologieën kan men zinvol integreren? Hoe verbindt men minimalistische esthetiek met maximale functionaliteit? En hoogste perfectie met emotie? Hoe brengen we meer leven in de keuken? Het resultaat is een programma, dat zo eenmalig is, als het er uitziet: De eerste keuken voor alle zinnen. SieMatic S1.

2009 Uitmuntend design wordt steeds compacter en compact wordt steeds attractiever. De trend die bij mobiele telefoons en muziekspelers allang cultstatus heeft, verlegt zich nu ook naar de keuken: met SieMatic CompactDesign. Dat is een editie van actuele keukenprogramma’s, die aan de hoogste eisen van eigentijds design voldoet en de ontwerp-speelruimte met vele mogelijkheden vergroot. Met SieMatic CompactDesign en enkele vakkundig ingezette middelen als kleur, licht en vorm, laten zich spannende sferen en keukens met een exclusief karakter verwezenlijken. Onafhankelijk van vierkante meters en budget. Zo wordt zelfs de kleinste keuken de beste: een originele SieMatic.

2010 50 Jaar SieMatic, 50 jaar greeploze keukens. SieMatic 6006, de designklassieker onder de keukens, nieuw geïnterpreteerd. Reeds bij de premiere in 1960 was de keuken een sensatie en werd tot een van de meest geliefde keukens van onze tijd: de SieMatic 6006 – de eerste greeploze keuken ter wereld. Het karakteristieke design werd in de loop der jaren steeds weer met veel gevoel aan de tijdgeest aangepast en vaak onderscheiden.

2011 De wereldpremiere van BeauxArts.02 werd in het kader van ‘Passagen 2011’ en de ‘imm Cologne 2011’ in de SieMatic-Studio aan de Neumarkt gevierd. De uit Chicago afkomstige designer Mick De Giulio, waarmee SieMatic al bij de eerste BeauxArts-collectie samenwerkte, heeft nieuwe elementen, materialen, kleuren, oppervlaktes en proporties gecreëerd. Deze verlenen de BeauxArts.02 een rechtlijnige, lichte uitstraling; glanzende details zorgen voor een onnavolgbare, klassieke elegantie. De symmetrie, de herhaling van vormen, kleuren en materialen, schept rust en balans.

Bekijk hier ons Ekelhoff huismagazine

Kunt u nog meer inspiratie gebruiken bij het zoeken naar uw droomkeuken? Het Ekelhoff huismagazine biedt u talrijke mogelijkheden indrukken en ideeën te verzamelen. Bekijk hier ons magazine online of bestel het kosteloos bezorgd bij u thuis.

Bekijk

Waarom kiest u voor Ekelhoff?

Ontdek topdesign, hoogwaardige kwaliteit, doordachte vormgeving en de beste inbouwapparatuur. Wij bieden u gegarandeerd het hoogste comfort en de meest perfecte service.

Privacy Policy | Contact/Impressum© 2020 Ekelhoff