Showroomkeukens
Meubelen

Poggenpohl keukens

Poggenpohl is een van de oudste keukenmerken ter wereld. Het werd in 1892 opgericht door Friedemir Poggenpohl, die begon met een kleine meubelwerkplaats en winkel. Zijn doel was om kwalitatief betere keukens te produceren. Tegenwoordig staat Poggenpohl voor maatwerk, vakmanschap, innovatieve ontwerpen, duurzame constructies en gedetailleerde perfectie. Elke keuken van Poggenpohl is doordacht, verrassend en onderscheidend.

De keukenconcepten van Poggenpohl

Poggenpohl biedt een continu vernieuwende collectie, op dit moment bestaande uit zeven keukenseries met elk een eigen karakter: +MODO, +ARTESIO, +EDITION, +STAGE, P’7340 en P’7350. Dit maakt het onze klant mogelijk zijn of haar persoonlijke visie perfect uit te drukken. De gekozen productfamilie, of een combinatie, vormt de basis voor een individueel vormgegeven keuken, die precies past bij de behoeftes en beschikbare ruimte van deze klant. Zo ontstaat een unieke keuken die voor een lang leven gebouwd wordt.

 

Lees verder of

Maak direct een afspraak

 

Poggenpohl, perfectie tot in het kleinste detail

Poggenpohl bevindt zich in het hogere marktsegment. Dit betekent dat wanneer u geïnteresseerd bent in een Poggenpohl keuken, u rekening moet houden met een ruimer budget, maar u betaalt dan ook voor wat u krijgt. Een keuken van Poggenpohl is een moderne keuken met een strak design. Zelfs aan de kleinste details wordt aandacht geschonken. De kernwoorden maatwerk, vakmanschap, innovatieve ontwerpen, duurzame constructies en gedetailleerde perfectie, worden door Poggenpohl zeker waargemaakt. Doordat Poggenpohl alleen gebruik maakt van de beste materialen, bent u ervan verzekerd dat u levenslang plezier zult hebben van uw Poggenpohl keuken.

Poggenpohl in samenwerking met Studio F. A. Porsche

Poggenpohl heeft een unieke samenwerking met Porsche Design, een premium merk met bijzondere aandacht voor functioneel, tijdloos en puur design. Alle producten van dit merk zijn ontworpen in de Porsche Design Studio in Zell am See (Oostenrijk) en worden gekarakteriseerd door een pure, strakke vormgeving. Een onverwisselbare handtekening. Een iconische stijl.

Ekelhoff beschikt als een van de weinigen over meerdere Poggenpohl Porsche design keukens, deze zijn dan ook te bewonderen in onze showroom. Bent u benieuwd naar de details? Bezoekt u dan eens een van onze showrooms in Nordhorn.

P’7340 Design by Studio F.A. Porsche – Engineering Beauty

De P’7340 is gebaseerd op aluminium frames in verschillende maten, waarin de kastelementen naar wens kunnen worden gepositioneerd. Het royale modulaire systeem van frames en kastelementen biedt vele ontwerpmogelijkheden. De vrije ruimtes maken bewust deel uit van de vormgeving. De bijzondere vormentaal van de P’7340 wordt benadrukt door een exclusieve materiaalkeuze – onbehandeld, gestructureerd hout met een pure, natuurlijke uitstraling accentueren de precisie van technische materialen als glas en metaal. Dunne werkbladen van gesatineerd glas of zwart graniet verlenen de keuken lichtheid en elegantie. Het ontbreken van grepen versterkt de compromisloze puristische esthetiek van de meubels.

P’7340 en P’7350 Design by Studio F.A. Porsche – Horizontaal treft verticaal

Dit innovatieve keukenconcept breekt de horizontale lijnvoering van de klassieke keuken open en voorziet deze van een geheel nieuwe interpretatie. Dit effect wordt mogelijk door de techniek van industriele verstekverbindingen van front en corpus. Het front valt door een versteksnede samen met het corpus en zorgt zo voor een zeer filigrane verticale lijn.

Het tweede onverwisselbare stijlmiddel van de P’7350 zijn de Blades, massieve, verticale designpanelen van geborsteld aluminium in edelstaal-optiek. Zij onderbreken de filigraan vormgegeven fronten, onderstrepen het verticale karakter en kunnen in alle onderdelen van de keuken worden ingezet. Wanneer men speelt met het contrast tussen de massieve Blades en de filigrane frontlijnen, worden de mogelijkheden van de P’7350 volledig benut.

+ARTESIO – Ruimtes verbinden

De innovatieve keukenarchitectuur +ARTESIO biedt een integraal ruimteconcept, waarbij keuken, wand, vloer en plafond met elkaar versmelten. Het belangrijkste kenmerk van een Poggenpohl keuken uit de +ARTESIO serie is de imposante boog, die een architectonische verbinding creëert tussen keuken- en woonbereik. De opvallende +ARTESIO boog is niet alleen een lust voor het oog, maar is tevens een functioneel element waarin kabels, audio-aansluitingen en afvoerkanalen verborgen kunnen worden. Een multifunctionele wand verbindt keuken en ruimte, functie en design. Een LED-band geeft indirect licht af naar boven. Tevens worden lijsten van roestvrij staal geïntegreerd. Een roestvrijstalen afdekking maakt schakelaars, contactdozen en armaturen tot deel van het geheel. De horizontale groeven zorgen ervoor dat de Poggenpohl keuken zeer ruimtelijk oogt.

+MODO – Zinnelijke openbaring

Transparantie en licht, dat is de keuken Poggenpohl +MODO.
Poggenpohl +MODO is de naam van de fascinerende keukenarchitectuur die de gerenommeerde Spaanse designer Jorge Pensi voor Poggenpohl ontwierp.  Een architectonisch keukenlandschap, met een nieuwe enscenering van open en gesloten functiegebieden.

Dit effect wordt versterkt door het verlichtingsconcept van poggenpohl +MODO. In de verlichte bovenkasten, opgebouwd uit gesatineerd glas, stralen gebruiksvoorwerpen als designobjecten. De verticale verlichtingselementen zorgen voor een optimale verlichting van het werkoppervlak.
De Poggenpohl +MODO is een expressieve, poëtische dialoog van presenteren en verbergen. Een concept voor iedereen die houdt van transparantie en licht, gevangen in subtiel en buitengewoon design.

+SEGMENTO – Gedistingeerd en ingetogen

De +SEGMENTO is de nieuwe interpretatie van de greeploze keuken. Purisme ontmoet zinnelijkheid. Deze greeploze keuken van Poggenpohl heeft internationale faam verworven onder designers.

De keukens uit de Poggenpohl +SEGMENTO serie zijn een wonderlijke combinatie van technische perfectie en hoogstaande vormgeving. Ondanks het minimalistische design, verrassen deze greeploze keukens in allerlei opzichten. Verrassend, door de ruimtelijke oppervlakken, uitschuifelementen die met een lichte touch worden geopend en door het geraffineerde kleurenpalet – van subtiel parelmoer tot briljante hoogglans. De koele esthetiek van roestvrij staal is in harmonie met de warme uitstraling van donker hout. Het dunne keramische werkblad werkt licht en verfijnd. De greeploze keukens van +SEGMENTO passen in de filosofie van een nieuwe wooncultuur. Puur design voor mensen die kwaliteit en esthetiek tot in detail waarderen.

+STAGE – Intelligent design voor maximale inrichtingsvrijheid

Een plek, die uitsluitend naar persoonlijke voorkeuren en gewoontes is vormgegeven, die flexibel plan- en integreerbaar is, vervaardigd uit de hoogwaardigste materialen in een onverwisselbaar design – dat alles is +STAGE!

Met +STAGE zet Poggenpohl bewust in op het wezenlijke en waardevolle in het middelpunt van het wonen. Bezigheden die voorheen in verschillende ruimtes plaatsvonden, worden geconcentreerd op 120 cm breedte en krijgen een stijlvol podium.
De hoogfunctionele thema-kasten zijn voorzien van inschuifbare draaideuren, Pocket Doors, en laten zich moeiteloos in elke leefruimte integreren. Harmonisch ingevoegd in een kastenwand of als solitair in de ruimte geplaatst. Voor uw ontbijt, een thee-ceremonie, als bar of als garderobe.

In de showroom van Küchenland Ekelhoff vindt u verschillende designkeukens van Poggenpohl.
Om de actuele broschures van Poggenpohl online te bekijken of te bestellen kunt u
hier klikken.

Met dank aan de firma Poggenpohl voor informatie en beeldmateriaal.
http://www.poggenpohl.com/

Bekijk hier ons Ekelhoff huismagazine

Kunt u nog meer inspiratie gebruiken bij het zoeken naar uw droomkeuken? Het Ekelhoff huismagazine biedt u talrijke mogelijkheden indrukken en ideeën te verzamelen. Bekijk hier ons magazine online of bestel het kosteloos bezorgd bij u thuis.

Bekijk

Waarom kiest u voor Ekelhoff?

Ontdek topdesign, hoogwaardige kwaliteit, doordachte vormgeving en de beste inbouwapparatuur. Wij bieden u gegarandeerd het hoogste comfort en de meest perfecte service.

Privacy Policy | Contact/Impressum© 2020 Ekelhoff