DIE FIRMA EKELHOFF
INBEGRIFF VON QUALITÄT
HERZLICH WILLKOMMEN
BEI DER NR. 1
WEISS
IN ALLEN FARBEN
WIR FREUEN UNS
AUF IHREN BESUCH

Ons bedrijf

De oprichter van onze onderneming, Johannes Albertus Ekelhoff, werd in 1872 in Denekamp geboren. Had hij bij het schaatsen niet de Frensdorfse Gesine Evers leren kennen, dan had Ekelhoff als onderneming in Nordhorn nu mogelijk niet bestaan.

Na de bruiloft kocht Johannes Albertus in 1901 een huis aan de Lingener Straße in Nordhorn. Met de aanschaf van een werkbank begint het zelfstandige bestaan van geschoolde meubelmaker. In hetzelfde jaar wordt zoon Heinrich Ekelhoff geboren. Heinrich leert ook het meubelvak en zijn vader helpt al op jonge leeftijd in de werkplaats. Het stijgende aantal opdrachten, het moeizame aanleveren en de grote afstanden doen Johannes Albertus besluiten om een pand te kopen aan de Hauptstraße. Na de dood van zijn vader neemt Heinrich de leiding over en bouwt de onderneming verder uit.

De huidige eigenaar Johannes Ekelhoff vertegenwoordigt de 3e generatie. Na zijn opleiding als meubelmaker en het afronden van de meubelvakschool, leidt hij met zijn vader Heinrich het familiebedrijf Möbel Ekelhoff. In 1980 neemt hij de bedrijfsleiding over en onderkent dat in zijn bedrijf aan de Hauptstraße te weinig ruimte is voor een compleet assortiment. Daarom specialiseert Möbel Ekelhoff zich in keukens en slaapkamers. Daarnaast wordt „Küchenland“ opgericht, eveneens gevestigd in Nordhorn.

Hoge kwaliteitseisen, creativiteit, betrouwbaarheid, perfecte levering en montage, evenals een optimale service worden door alle klanten met vertrouwen beloond. Het gegeven dat 80% van de klanten binnenkomt op basis van ‘horen zeggen’ spreekt voor zich. Al snel ontwikkelelt Johannes een passie voor hoogwaardige merkkeukens en vanaf 1998 maakt hij er een unieke keukenspeciaalzaak van. Küchenhaus en Küchenland Ekelhoff maken een doorlopende ontwikkeling door om de klanten steeds de nieuwste trends, de laatste technische snufjes en de hoogste mate van exclusiviteit te kunnen bieden.

Nu staat de 4e generatie klaar om het bedrijf van overgrootvader, grootvader en vader over te nemen.
De naam Ekelhoff staat al decennia lang voor zekerheid en vertrouwen. Dagelijks zijn meer dan 110 medewerkers in touw. Zij doen dat met veel plezier, creativiteit en steeds gericht op het vervullen van uw wensen als klant.